Het waarom van het huwelijk van Dion en Anke Petra, een onderzoek.

Mijn naam is inspecteur Franklin, prive detective. Sinds 30 jaar gespecialiseerd in famile aangelegenheden.

Het is vrijdagavond, 5 november 1999, op mijn kantoor. De hele week is er nog niemand op kantoor geweest voor een nieuwe opdracht. Het is gure saaie dag geweest. Juist als ik besluit het pand aan de Haarlemmerstraat te verlaten komt een dame binnen gestormd.

'Sorry dat ik zomaar kom binnen vallen', spreekt zij, 'Ik zag uw bordje bij de deur hangen en ik heb hulp nodig. Ik kom zojuist van de bruiloft van Dion Nicolaas en Anke Petra Jellema. Ik ben in grote verwarring. Ik ken beide toch al een jaar of 8, maar onafhankelijk van elkaar. Wat is er toch gebeurd dat ze nu opeens trouwen.

Ik strijk eens door mijn haar. Dit klinkt als een interressante opdracht. We worden het snel eens over de prijs. Hoewel het al laat is ga ik direct aan het werk.

De dame verteld mij over de verschillende lokaties waar beide echtenlieden in hun leven hebben gewoond: Schalkwijk, Drachten, Uilenstede, Hasselaarsplein, Willem de Zwijgerlaan en de John Franklin straat. Ik kan meteen op onderzoek gaan of op kantoor blijven.