Lieve Anke Petra,

Beste Dion,

Den Haag, herfst 1999

Deze foto beeldt op rake wijze zowel het begin als het verloop van een huwelijk uit. De onzekerheid straalt je tegemoet. Elke stap is een avontuur, een zoektocht waar je alleen schuifelend in verder komt. Het is hoogst onverstandig als je het huwelijk zou beschouwen als een normale voortzetting van een toch al solide relatie. Het is 'meer' en zal je steeds weer voor verassingen plaatsen.

We hadden jullie eigenlijk nog een foto willen Sirtakisturen. Om het contrast te laten zien. We hebben er tenslotte van af gezien omdat de schok te groot zou zijn. Die tweede foto is ook gemaakt op de bruiloft van Hanneke en Aris. Er staan twee dansende heren op. Dion en David. Met de armen om elkaars schouders, de benen hoog opgooiend en de dansvloer uitsluitend nog voor hen beide. Zo te zien zijn ze dronken van geluk. Hun relatie is voltooid. Volledig af. Er valt niets meer te ontdekken. Wat rest is een hedonistische, dus dronken feestvreugde.

We hebben jullie die foto bespaard. Het beeld is te blokkerend bij het begin van een huwelijk. Anke Petra en Dion, ga vooral voort met schuifelend je weg te vinden door een heel lang huwelijk heen. Het zal jullie het echte geluk brengen.

Minie en Mient Jan