Op iets oudere leeftijd zijn we samen gaan schaatsen. We hebben heel genoeglijke toertochten gemaakt. Met z’n tweeŽn door het weidse Friese land. Door prachtige natuur, langs dik besneeuwde velden met zichtbaar de sporen van allerlei voor komende diersoorten van groot tot klein, elk met z’n eigen herkenbare prenten. Ook door natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Oude Venen bij Eernewoude. Daar wordt je af en toe stil van.

Daarnaast hebben we ook georganiseerde toertochten samen geschaatst. Van klein naar groot: de Lege GeaŽntocht, 40 km; de turfroutetocht , ongeveer 85 km, met een ijzig koude snijdende harde wind, langs weiden, dorpen, bos en heide, met diverse sluisjes en eendewakken als "klķnplaatsen". Pittoresk! Maar je pijnlijke val voorover op je bortkas, die de lucht eruit perste en je misselijk maakte. Een dokter wilde je niet.; van ophouden wist je niet. Op je tandvlees en met wilskracht de eindstreep gehaald. Proficiat!! Enigszins vergelijkbaar qua weersomstandigheden was de Elfmerentocht van rond de 130 km die we aan elkaar gekoppeld door schaatsleren, of opleggend keurig binnen de tijdslimiet gereden hebben. Je was toen 16 jaar. Nu de Elfstedentocht nog. Dat zou mooi zijn; wie weet. Je bent al lid van de juiste vereniging!!! Even relativeren, dit was al geweldig.

Supporters zijn ook onmisbaar. Samen gezellig en deels van dezelfde hobby’s genietend hebben we elkaar ook redelijk leren kennen. Wat dat betreft blijft dat hoop ik nog wel, zij het in mindere mate, omdat er een deelgenoot je leven is binnen gekomen. Hij mag ook mee hoor! Nee, ik hoop dat ik af en toe ook eens met jullie mee mag. Zo gaat het in het leven. Op (enige) afstand genieten van je kinderen is ook fijn.

Je studenten tijd heeft zich afgespeeld in Groningen en Amsterdam. Daarbij ben je een aantal malen verhuist. Over de halsbrekende toeren en omtrekkende bewegingen die we soms moesten maken (takelen en straatjes om en zo) zal ik het verder niet uitgebreid hebben. Grappig is wel, dat zolang het je studie geneeskunde of medische biologie (theorie en of laboratoriumwerk) betrof, ik als aanspreekpunt fungeerde en dat vanaf je praktiserend arts zijn je moeder dat meer was. Gelukkig maar, elk z’n kwaliteiten.

Fijn dat Dion naast van je houden, ook erg goed is in analyseren en relativeren..

Heit.

WB00677_.gif (630 bytes)