Lieve Dion en Anke-Petra,

Woudsend, september ’99

Hier een feestelijk bericht van de familie Schaap en Nagelhout vanuit Woudsend. Uiteraard willen we jullie eerst van harte feliciteren met jullie huwelijk, we wensen jullie veel gelukkige en goede jaren samen toe. We zijn in de archieven gedoken en zie daar: een foto van de onzichtbare Anke-Petra !

 

Deze foto is genomen augustus 1968. De beide zusters Piety en Etty zijn hier zwanger van hun 1e kind. Links op de foto zie je de onzichtbare Anke-Petra en rechts op de foto de onzichtbare Alie Maaike.

Zoals je duidelijk ziet lig jij aan kop om op deze wereld te komen.

Wat de badmintonrackets op de foto betekenen is ons nog niet geheel duidelijk, het maakt wel een sportieve indruk. De misselijkheid had duidelijk toegeslagen bij deze zwangerschappen (zie bleke gezichten). Maar alles is gelukkig goed gekomen….

De tweede foto stamt uit de zomer van 1970 en is genomen op de Koetshûsleane 28. Hier rijst de vraag: " Wat moeten wij met die teiltjes?" Was er toen nog geen Fisher Price, Lego, Baby-born of Sony play station ????? Volgens -met name mijn moeder – konden wij ons vast wel met wat water en teiltjes vermaken en een zwemband voor op het droge.

Ook toen al was je behoorlijk agressief (?) het is duidelijk dat je gereed zit om je bloedeigen moeder knock-out te slaan ! Gelukkig is alles toch nog goed gekomen….

Van de periode dat mijn ouders op vakantie waren en jullie als familie bij ons in huis waren, heb ik helaas geen foto maar alles staat mij nog haarfijn voor de geest. Weet je nog dat we op het sublieme idee kwamen om cadeautjes voor onze ouders te kopen? We hebben de winkel van de Fam. vd Velde leeggekocht met "schitterende" cadeaus! Ik kan me nog herinneren dat we een glazen oranje hert kochten (echt fout!) en een hond van vilt die z’n kop heen en weer kon knikken ( die had je destijds op de hoedenplank in de auto en dan ging de kop van die hond op en neer) Het had alles bij elkaar een hoog " zangeres zonder naam" gehalte ! Je vader kon de gedachte wel waarderen maar was minder blij met de aanschaf van de cadeaus. We moesten uiteindelijk de boel terug brengen. Snap jij dat nou ? Heb jij er ook iets aan overgehouden??

Je kunt er nog altijd met me over praten als je daar behoefte aan hebt……

Jij kwam regelmatig bij ons logeren, ik niet zo vaak bij jullie, zoals je weet kon ik slecht van "it hiem"… Toch staan er mooie herinneringen in mijn dagboek en hebben we ontzettend veel lol gehad.

Voor jullie rubriek "recepten" hebben wij nog de volgende bijdrage van Tante E.:

Tot slot willen we jullie een hele fijne dag toewensen.

Hartelijke groeten van :

Willem & Etty Schaap

René & Alie Maaike

Romke & Rixt