De wandeltocht van Jildou en Anke op Monti del Chianti 1997.

Anke en ik besloten in 1997 samen een wandel tourtocht te ondernemen.Voor mij betekende dat bergschoenen kopen, want Anke was al wel meerdere malen de bergen in geweest tijdens vakanties.

Onze verblijfsaccomodatie in Italië was Villa la Chiocchiola in Capannola. In het plaatsje Bucine van Italië. Vlakbij het plaatsje waar 1x in de zoveel tijd een paardenrace werd gehouden. Wat ik me nog herinner is dat de dorpen onder elkaar raceden, en jawel, ze vlogen!!! Maar goed, zover ben ik nog niet.HorseRider.gif (30162 bytes)

Wat ik nog weet van Anke en mijn vakantie was dat onze reisleidster onze groep op een gegeven moment liet weten erg verrast te zijn over de duur van onze tochten die we maakten. Wat bleek namelijk, wij liepen veel vlotter en toch hadden we zelf die indruk niet. Onze 1e dag was dampig/vochtig, en nou ja, eigenlijk ook nog wel nattig. Wij liepen toen inmiddels al in de bergen. Het leuke was dat we op onze ontmoetingsplaatsen met onze reisleidster in een zgn. café gingen zitten, uiteraard buiten!! Dan dronken en aten we wat en hadden we het ook over van alles en nog wat, echt heel veel. We hadden op onze vakantie ook petjes mee, maar die bevielen niet. Tenzij ik toch vond dat de zon me te heet werd en ik toch werd aangespoord!Tijdens onze tochten zagen we natuurlijk heel wat, dus niet alleen groen!

We zijn ook nog halverwege naar Florence geweest. We waren namelijk uit eten (tja we moesten zelf inkopen doen en zo. Dus besloten we de laatste avond uit eten te gaan) en na wat gepraat besloten we plotseling nog heel laat, ± 23 uur nog om het hoekje te kijken in Florence. Onze reisleidster vertelde dat het ‘s nachts een heel mooi uitzicht was, daarzo in Florence en liet ons de mooiste plekjes zien.We waren om ongeveer één uur ‘s nachts terug. Maar het was wel de moeite waard. Evenals de tochten die Anke en ik met de groep gemaakt hebben.Toscane is een prachtig gebied!!

Dus Anke, dit moeten we maar in ons opnemen, met onze foto’s naast ons!

Groetjes van Jildou